با این 15 روش طبیعی توصیه شده توسط متخصص مغز و اعصاب مانند مدیتیشن، یوگا، ورزش و آروماتراپی میتوانید اضطراب خود را کنترل کنید و آرامش بیشتری به زندگیتان ببخشید. نکاتی ساده و کاربردی که بدون نیاز به دارو استرس شما را کاهش میدهند.
طبیعیترین روشها برای آرام کردن اضطراب و حملات پنیک شما
به توصیه دکتر رخصت یزدی متخصص مغز و اعصاب رعایت نکات زیر میتونه برای کاهش اضطراب و حملات پانیک بسیار مفید باشه
چقدر اضطراب زیاد است؟
اضطراب بخشی از زندگی است – همهی ما هر از گاهی آن را تجربه میکنیم. وقتی این احساس را دارید، چند راه وجود دارد که میتوانید برای آرام کردن احساسات خود امتحان کنید.
اگر اغلب مضطرب هستید و هیچ چیزی به شما کمک نمیکند، با متخصص مغز و اعصاب خود در مورد روشهای دیگر برای مدیریت آن صحبت کنید.
ورزش
لازم نیست برای المپیک تمرین کنید . یک پیادهروی ۱۰ دقیقهای میتواند همانقدر موثر باشد که یک تمرین ۴۵ دقیقهای. هر دو میتوانند چند ساعت حال شما را بهتر کنند، مانند آسپرین برای سردرد. و اگر به طور منظم ورزش کنید – حداقل ۳ بار در هفته – احتمال کمتری دارد که در وهلهی اول احساس اضطراب کنید.
فضای باز
حتی داشتن یک گیاه در اتاق یا تصاویر طبیعت میتواند احساس اضطراب، عصبانیت یا استرس شما را کمتر کند. اما بهتر است خودتان به فضای باز بروید. این کار حال شما را بهتر میکند و میتواند فشار خون، ضربان قلب، تنش عضلانی و هورمونهای استرس شما را که هنگام اضطراب بالا میروند، کاهش دهد.
باغبانی
بیرون بروید و دستهای خود را در خاک فرو کنید. باغبانی باعث آزاد شدن مواد شیمیایی شادیآور در مغز شما میشود که میتواند اضطراب را آرام کند. بعلاوه، ورزش میکنید و زمانی را در فضای باز میگذرانید، که هر دو برای شما مفید هستند. اگر باغ شخصی ندارید، با یک باغ عمومی محلی تماس بگیرید – آنها خوشحال میشوند که شما کمک کنید.
رابطه جنسی
ممکن است آخرین چیزی باشد که هنگام اضطراب به آن فکر میکنید، اما رابطه جنسی میتواند پاسخ استرسی بدن شما را کاهش دهد. بعلاوه، یک زندگی جنسی سالم، بهویژه با یک شریک متعهد، میتواند شما را شادتر و سالمتر کند و این میتواند به جلوگیری از اضطراب نیز کمک کند.
مدیتیشن
این یکی از روشها برای کاهش نگرانیها است، به طوری که از آنها آگاه هستید اما مانع شما نمیشوند. مدیتیشن به شما کمک میکند بر روی تنفس خود تمرکز کنید و ذهن خود را از افکار آزاد نگه دارید. وقتی یک نگرانی به ذهن شما میآید، سعی میکنید آن را به سرعت دور کنید و ذهنتان را پاک کنید.
یوگا
این یک نوع مدیتیشن است: شما بدن خود را در موقعیتهای خاصی قرار میدهید که میتواند عضلات و بافتهای دیگر شما را تقویت و کشش دهد. همزمان، سعی میکنید تنفس خود را آرام نگه دارید. این کار میتواند ضربان قلب و فشار خون شما را کاهش دهد و اضطراب شما را کمتر کند. اما برخی حرکات یوگا برای برخی شرایط مناسب نیستند، پس قبل از شروع با پزشک خود صحبت کنید.
آروماتراپی
رایحههای سادهای مانند اسطوخودوس، بابونه و گلاب ممکن است به آرام کردن شما کمک کنند. این رایحهها از روغنهای غلیظی به دست میآیند که میتوانید آنها را استنشاق کنید یا روی پوست خود بمالید. دانشمندان فکر میکنند که این رایحهها پیامهای شیمیایی به بخشهایی از مغز که بر حالت روحی و احساسات تأثیر میگذارند، ارسال میکنند.
ماساژ
متخصصان ماساژ با دستها، انگشتها، ساعد، آرنج و گاهی حتی پاهای خود عضلات و بافتهای نرم دیگر را فشار داده، مالیده و فشرده میکنند. این کار میتواند به رفع درد عضلات و مسائل دیگر کمک کند و ممکن است به کاهش اضطراب و استرس نیز کمک کند.
خواب
خواب مغز شما را شارژ میکند و حالت روحی و تمرکز شما را تقویت میکند، و اگر به اندازه کافی بخوابید، کمتر دچار اضطراب میشوید. 7 تا 9 ساعت خواب روزانه را برنامهریزی کنید. برای خواب بهتر، در ساعات معینی بخوابید و بیدار شوید. اتاق خود را خنک، تاریک و آرام نگه دارید و قبل از خواب تلویزیون تماشا نکنید یا از کامپیوتر استفاده نکنید. ورزش منظم نیز میتواند به خواب کمک کند، اما سعی کنید آن را در صبحها و بعدازظهرها انجام دهید – ورزش شبانه میتواند خواب شما را مختل کند.
محدود کردن و حذف الکل
چه مصرف کم الکل و چه زیادهروی میتواند ساختار مغز شما را تغییر داده و شما را مضطربتر کند. نوشیدن سنگین همچنین میتواند بر کار و زندگی خانگی شما تأثیر بگذارد و مشکلات بهداشتی دیگری ایجاد کند، که میتواند به اضطراب شما بیفزاید.
اولویتبندی
مشخص کنید چه کاری را باید فوراً انجام دهید و چه چیزی میتواند منتظر بماند. یک لیست کارها میتواند به شما کمک کند پروژههای بزرگ را به وظایف کوچکتر تقسیم کنید و بر روی قدم بعدی تمرکز کنید. وقتی نیاز دارید کمک بگیرید و چیزهایی که خیلی مهم نیستند را رها کنید.
نگه داشتن دفترچه یادداشت
این میتواند به شما کمک کند الگوها را پیدا کنید و متوجه شوید چه چیزی شما را مضطرب میکند. رویدادهای خانوادگی؟ کار؟ مدرسه؟ کافئین زیاد؟ شاید فقط وقتی مضطرب میشوید که گرسنه هستید. وقتی خود را مضطرب میبینید، سعی کنید بنویسید که چه کار میکنید و چه فکری دارید. وقتی بدانید چه چیزی اضطراب شما را ایجاد میکند، ممکن است بتوانید بهتر آن را مدیریت کنید.